ПОИСК:
Главная » 2014 » Декабрь » 12 » Сумчанам – від Майдану
08:19
Сумчанам – від Майдану
З 1 грудня жителі Сум, що мешкають в житлово-комунальному секторі, одержують платіжні повідомлення за надані послуги, насамперед за опалення квартир з показниками, які змусили багатьох взятися за голови. На підставі рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, тарифи на опалення комунального житла підвищено в середньому по Україні в півтора, а в окремих регіонах в три-чотири рази. Який вони тепер мають вигляд, читачі можуть довідатися з таблиці, яку ми друкуємо нижче (в гривнях за один квадратний метр житлової площі).

Кривий Ріг 12,94
Кіровоград 12,35
Суми 11,73
Луганськ 11,31
Донецьк 11,22
Дніпропетровськ 11,16
Рівне 10,83
Миколаїв 9,94
Одеса 9,74
Луцьк 9,62
Харків 9,58
Київ 9,22
Черкаси 9,07
Херсон 9,07
Полтава 8,83
Житомир 8,40
Ужгород 8,40
Тернопіль 8,12
Чернігів 7,82
Чернівці 7,61
Вінниця 6,25
Львів 6,08
Івано-Франківськ 5,69
Як бачимо, у трійку міст-«лідерів» із найвищими тарифами на тепло разом із Кривим Рогом і Кіровоградом потрапили Суми. Не набагато від них «відстали» Луганськ, Донецьк та Дніпропетровськ. У той же час мешканцям Івано-Франківська, Львова та Вінниці поталанило: їхні витрати на тепло в квартирах будуть в двічі нижчими. Злі язики подейкують, що в такий спосіб київська влада віддячила Західній Україні за її гідний внесок у «революцію гідності», завдяки якій владу захопили ставленики найбільш войовничих олігархічно-націоналістичних кланів. Причетні до розробки тарифів спеціалісти у відповідь заперечують: мовляв, в Івано-Франківську тепломережі нині в такому зношеному стані, що на їх заміну потрібні неабиякі кошти та ресурси. Але хто перешкоджав місцевим органам влади роками займатися не рекрутуванням нового поповнення київських майданів та добровольців для так званої АТО, а розв’язанням власних житлово-комунальних проблем?
А ми поки що можемо лише поспівчувати тим, у кого пенсія не перевищує 1200-1500 гривень і кому опалення двокімнатної квартири обходитиметься в 500, а трикімнатної – в 740 гривень щомісяця. Це без витрат на водо- та електропостачання, газ, вивезення побутових відходів тощо. Риторичне питання: «Жити чи виживати? І за рахунок чого?» постає для багатьох із нас з усією гостротою. А ще: «Платити чи не платити?».
Відчутно спустошить гаманці споживачів житлово-комунальних послуг ще одна новація центральної влади. Сплачувати вартість опалення по шаленим тарифам доведеться тепер протягом шести місяців, тобто тривалості опалювального сезону, хоча б доречно було розбити їх на рік з розбивкою по місяцях. Однак таку перевагу чомусь надано лише мешканцям Львова. І - нікому більше. Меткі чиновники пояснюють це браком коштів у бюджеті на придбання газу та вугілля. Але знову ж таки, хто не давав завчасно передбачити такі витрати навесні та влітку, а не кидати мільйони та мільярди гривень у зловісну топку війни проти Донецької та Луганської областей.
Поспішаючи в ці дні до банківських структур та поштових відділень, ще раз вдивіться у виставлені в платіжках показники. Це цифри гіркої розплати тим, хто голосував на недавніх президентських та парламентських виборах за кандидатів-олігархів, за режим войовничого націонал-фашизму, за несправджені та змарновані надії. За уготовану вам, вашим дітям і онукам всепоглинаючу лавину грядущого і тотального геноциду. В такій спокусливій, здавалось б, на зимовому Майдані у Києві американо-європейській упаковці.

Володимир БРАТЧЕНКО
Просмотров: 398 | Добавил: kpu-sumy | Рейтинг: 0.0/0
ФОТОГЛЕРЕЯ ↓
ОПРОС ↓
Нужно ли переименовывать улицы в Сумах?
Всего ответов: 81
ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ ↓
Извините опечатка ...Марковной

Мой дед (Миколаенко Микола) воевал с Ковпаком
Вот бы с Екатериной морковной пообщаться

Классный сайт!Ждём новостей хороших от настоящих активистов Сумского городского комитета!

КАЛЕНДАРЬ ↓
«  Декабрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
КАЛЕНДАРЬ ПРАЗДНИКОВ ↓
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
СТАТИСТИКА ↓
  • → Владимир Даниленко
  • → Коминформ СУМЫ
  • → Новости КПУ
ИНТЕРЕСНОЕ ↓
Страница находится в разработке! Страница находится в разработке! Страница находится в разработке!
ВИДЕО ↓